KultúrDuó

KultúrDuó

5 magyar Youtuber srác és a politikai élet

2017. július 07. - Potpolett

Korábbi bejegyzésemben írtam a magyar női Youtuberekről, akik befolyással lehetnek (és legyenek is!) a lányainkra.

Most az olyan Youtube-on aktív fiúkról fogok írni, akik vagy a magyar politikai pártok életéhez valamilyen módon kapcsolódtak, kapcsolódni akartak, vagy kifejtették a véleményüket a mai magyar politikai napirendet égető ügyekkel kapcsolatban.

1. Éder Krisztián SP - LMP

A nemrégiben az USA-ba emigrált Éder Krisztián készítette az LMP 2014-es almás kampányához a képeket Szél Bernadettről. "Alapvetően az volt a cél, hogy ne egy klasszik választási kampány plakátot csináljunk." "A jövő csak zöld lehet."

És az eredmény pedig:

lmp.jpg

2. Karácson Tamás Fluor Tomi - Momentum

Fluor Tomi 2016-ban egy interjúban azt mondta, a "két koktél 47 000" dalszövegrészlete miatt kibüntették a Petőfi Rádióból egy hónapra a Wellhellot. Persze nem szó szerint ezzel indokolták, de közvetlenül ezután történt. Az ominózus dal ez volt:

2017-ben pedig csatlakozott a Momentum Nyitás fesztiváljához előadóként. Erről azt mondja: “Nem úgy fog ez kinézni, hogy óriási momentumos molinók előtt zenélünk, miközben valaki arra biztatja az embereket, hogy rájuk szavazzanak.” Hát, sok sikert kívánunk ehhez!:)

3. Dancsó Péter Videománia - Jobbik

652.000 feliratkozó

Dancsó Péter videóiban kifigurázza a szexizmust, kifigurázza a kormánypártokat, és az ellenzékieket is. Éppen úgy, ahogyan a szűklátókörűséget, a magyarkodást és a vidékieket. Egyszer részt vett egy Jobbik ifjúsági rendezvényen és csinált egy gúnyolódó videót egy rasszizmus ellenes kampányfilmről.

Ez volt a rendezvény:

dancsopeterplakatit12.jpg

És ebben nevette ki a rasszizmus szívást:

4. Goodlike Márton - Goodlike - sorkatonaság

281.000 feliratkozó

A 20 éves srác nem sokszor beszél a politikai ügyekről, de ha igen, rendkívül furcsán. Mintha az egyszeri kisnyugdíjast hallanám a Z-generációról beszélve. "Homoszexuális pöcsnek" titulálja az elkényeztetett gyerekeket, akik aztán nem értékelik a dolgokat, amiket kapnak. Ezért támogatja a fegyelmet és a sorkatonaságot. Apámnak pl. azt adta a sorkatonaság, hogy megtanult félni a hatalomtól, hogy rengetegszer megalázták és nem élhetett a szeretteivel egy jó ideig. A sógoromnak ugyanezt, a férjemnek pedig azt, hogy minden orvos könyörgött mindenkinek akkoriban már (80-as évek), hogy keressenek valami orvosi indokot együtt a katonaság elkerülésére.  

 

5. Szirmai Gergely Hollywood News Agency - A fű legalizálása

388. 000 feliratkozó

2012-ben a jótékonyságról beszélt, és arról, hogy túl keveset adunk és túlságosan rólunk szól ez az egész. A diáktüntetésekről 2013-ban pedig azt mondja, nem ért egyet a diákok követeléseivel, mert nem tetszik neki, amilyen oktatási rendszert akarnak. 2014-ben a véleményezett ügy a fiatalok kivándorlása volt, amely szerinte nem olyan súlyos, hiszen a kutatásokban azok is benne vannak az elvágyódók között, akik csak egy kicsit Erasmusolnának. Egy csomó más ügyet is felkarolt, mint a házasságban élés, a pro-choice, a melegek elfogadása, a melegházasság, viszont amit leginkább kiemelnék, hogy kiállt a fű legalizálása mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturduo.blog.hu/api/trackback/id/tr3212646811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása