KultúrDuó

KultúrDuó

Itt a tavasz: 6 mesefigurás hely Budapesten

2017. február 07. - Potpolett

Most, hogy Bertie lassan egy éves, tudunk járni játszótérre (hintázni) és elkezdte megkedvelni a szobrokat is. Ronald Reaganre például hosszan mosolygott a napokban.

Összegyűjtöttem néhány mesefigurás helyet Budapesten, amit a te gyereked is élvezni fog. Itt a tavasz, irány a szabad!

1. Az újlipótvárosi Bóbita Játszótér. A játszótéren a Bóbita szereplői elevenednek meg. Megközelítése: A RAM udvarában, a 75-ös troli Kárpát utcai megállójánál éritek el.

bobita.jpg

2. A Vukos játszótér. A Vuk szereplőit láthatjátok itt, kicsit nagyobb szobrok formájában, mint az előzőnél. Megközelítés: 27-es busz Búsuló Juhász utcai megállója.

vuk.jpg

3. Pompom játszótér. Itt vannak információk a meséről a felnőtt érdeklődőknek és vannak figurák és játékok a kicsiknek. Megközelítés: Orvos lépcsőn fel kell hozzá menni a Tabánból.

pom.jpg

4. Margaréta utcai játszótér. Itt a kertben található élőlényeket tanulmányozhatja a gyereked szoborba öntve: pl. katicát, virágokat láthat. Megközelítés:105-ös busz Németvölgyi úti megállójától be lehet sétálni.

margareta22.jpg

5. Mesemúzeum. Ez nem játszótér, de sok benne a mesefigura. A jegyár gyerekeknek 400 Ft, felnőtteknek 600 Ft.

mese.jpg

6. A Nagy Hohohohorgász Főkukacának szobra a Duna-parton. A Halász utcai lejárónál látható miniszobrot az M2-essel tudjátok legjobban megközelíteni, és besétálni a Batthyány tértől.

fokukac.jpg

Mi tavaly már az utolsó kettő kivételével mindet láttuk, most irány a többi is, immáron Bertie-vel kiegészülve!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturduo.blog.hu/api/trackback/id/tr3512235230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása