KultúrDuó

KultúrDuó

5 dolog, amiben a Jóbarátok Phoebe-je megelőzte a korát

2018. augusztus 22. - Potpolett

Phoebe-ről mindannyiunknak egy habókos, de szerethető hippi jut az eszébe a '90-es évekből. Mostanában sokat gondolok arra, hogy mennyi mindenben megelőzte ez a lány a korát: 

1. Magzathoz beszélés

Amikor Ross volt felesége a közös gyermeküket várta, Phoebe is azt tanácsolta Rossnak, hogy beszéljen, énekeljen a magzatnak. Ross teljesen hülyének nézi őt. Azóta már biztosan tudjuk, hogy a magzat az anyaméhben hall, érez és később felismeri a korábbi kinti hangokat, dallamokat is. 

carol.png

2. Nincsen önzetlen jó cselekedet

Amikor Joey készül egy adományozóestre, Phoebe megcsípeti magát egy méhvel, hogy aztán azon filozofáljanak, hogy létezik-e önzetlen jócselekedet a világon. Hiszen, ha a méhnek jó, hogy megcsíphet téged, de belehal utána, akkor mi értelme az egésznek. 

phoebe.gif

3. A Pottery Barn - vagyis a tömegbútorok 

Phoebe bojkottálja a Kézművesházat (sic!), mert minden lakás ugyanazokkal a bútorokkal lesz tele, és aztán elveszik a berendezett terek egyedisége, a bútorok értéke. Milyen igaza van. Ma mekkora divat lett az egyedi bútor, a DIY és minden ezzel kapcsolatos lakberendezési tevékenység! 

4. Veganizmus 

Phoebe nem eszik húst, emiatt mindenki hülyének nézi. Ma az egyik vezető irányzat a veganizmus.:) 

pheebs.jpg

5. Halott karácsonyfák 

Phoebe nem pártolja az élőfák kivágását csupán azért, hogy az otthonunkban száradjanak el egy hónap alatt. Az elmúlt években iszonyatos divatjukat élik a cserepes fák és a műfák is. Nagyon helyesen! 

christmas.gif

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturduo.blog.hu/api/trackback/id/tr9914194655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása