KultúrDuó

KultúrDuó

Életem első és valószínűleg egyetlen Backstreet Boys koncertjén voltam és imádtam

2019. június 26. - Potpolett

A Backstreet Boys a valaha élt legsikeresebb fiúbanda a világon. 25 éve van együtt a csapat. Tegnap Budapesten Backstreet Boys koncert volt. 1996 óta először. Vagyis inkább egy élvezhető showműsor volt. Hangok, fények, bejátszott videók, és showmanek! A hang néha akadt, néha playbacknek hallatszott. De mindig elképesztően felemelő és megható volt a fiúkkal együtt énekelni a régi és az új slágereiket. A fények, a kivetítés néha akadozott, de mégis jó élmény volt látni őket, és azért a legtöbb esetben ezt a magyar helyszín előkészítői is megengedték nekünk. Szomorúan tapasztaltam, hogy nem sokan végeztük el a házi feladatot az új dalok memorizálására, hogy még inkább élvezhető legyen a koncert, de once a PhD student, always a PhD student, nem igaz?:) 

Magyarország: A fiúk kihangsúlyozták, hogy 1996 óta nem voltak Magyarországon. Nyaralni sem? Pedig a Balaton olyan csodálatos hely. Lenne. Ha létezne. Szóval, régen nem voltak itt és most nagyon örülnek, hogy Budapesten fejezhetik be az európai turnéjukat. Annyira azért nem, hogy Budapestnek ejtsék a város nevét Budapeszt helyett, de hát ez egy ilyen műfaj. Mondták, hogy jönnek majd nemsoká újra és NAGYON sokat beszéltek angolul, amit a közönség nagyrészt néma közönnyel fogadott a nyelvtudás hiánya miatt. A fiúk egyébként örültek a No Place c. daluk utáni közönségmeglepetésnek, amikor feltartottunk több százan egy-egy Missed You feliratot. Kevin kedvesen megjegyezte, mutogatva a többieknek a tábláinkat, hogy we missed you, too, guys. Aztán megígértették velünk, hogy amikor legközelebb európai turnéjuk lesz, azon is ott leszünk. Mivel a közönség jó része budapesti fiatal volt, a legtöbb, amit ígérhettünk, hogy egy másik európai országban biztosan ismét ott leszünk a koncertjükön!:) Remek búcsú volt ez Magyarországtól, ez hatotta át számomra az egész este hangulatát. 

És, ahogy láttam, a fiúknak is remek búcsú volt ez az Európában való turnézástól. Többször beszéltek arról, mennyire vágynak vissza a családjukhoz, hogy lássák a Backstreet babyjeiket, és a feleségeiket. Meg az is látszott többször az arcukon, hogy azért ez embert próbáló pár hónap volt számukra. A legdurvább Brian volt, aki többször mutatott a közönségnek az órájára, hogy lassan menniük kell. A vége mindig nehéz. Nicknek pl. 10.000 km-re van a mindenórás terhes felesége a 3 éves kisfiával otthon, aki előtt és után több vetélésen mentek már át. Ezzel mi is így vagyunk (a mindenórásságot kivéve), így tökéletesen értjük ezt. De persze a többieket is várja otthon az igazi életük. 

A srácok közül a legidősebb jóval közelebb van az 50-hez, mint a 40-hez, a legfiatalabb pedig nemsokára 40 lesz. Ehhez mérten természetesen nem volt minden számuk alatt ritmikus tánc őrületes mozdulatokkal, és izzadtak is, meg el is fáradtak rendesen. De minden mozdulatuk a helyén volt, a sétálgatásnak tűnő részekben is tökéletes koreográfia volt, helye volt benne mindennek és mindenkinek. Volt egy néhány perces lazítás, amikor a közönség számára viszonylag ismeretlen és lassú számokat énekeltek a fiúk/vagy szólózott valamelyikük. 

A nézőtéren a férfiak és nők nagy részének telefonján egy kisgyerek mosolygott, sokuk terhes volt, és legtöbben örültünk, hogy amikor a srácok pihentek, mi is pihenhettünk kicsit. A közönség csatakosra izzadta magát, néha vigyázott arra, hogy ne álljon vagy ugráljon túl sokat vagy túl intenzíven, és valószínűleg mosdóba is többen mentek ki, mint 1996-ban. :) De a Backstreet Boysnál is ugyanez a dolgok állása.:) Én magam együtt nőttem fel velük, általuk lettem felnőtt. A férjem konkrétan egyidős Nick Carterrel és az első gyermekeink is egyszerre születtek. 

Nézzétek meg, hogy néztek ki egykor....

és hogy néznek ki ma! 

Köszönetnyilvánítás: Köszönöm neked, Fourey, hogy a munkanélküliségem idején is vettünk Early Bird jegyet, nem is annyira rossz helyre erre a koncertre. Örökre hálás leszek ezért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturduo.blog.hu/api/trackback/id/tr2714912462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása