KultúrDuó

KultúrDuó

Dizájn Rovat: Quinny Yezz babakocsi

2016. december 31. - Potpolett

Van egy Stokke Xplorynk, amiről írtam korábban egy dizájbejegyzést. Akkor még nem használtuk terepen, mert még csak terhes voltam, azóta majdnem 10 hónapja hű társunk. Több száz km van a kerekeiben, hosszú, rövid sétákra egyaránt alkalmas, bírja a természeti talajt, a macskakövet és - ha nem lenne a gyerekünk több mint 9 kg 10 hónaposan - a lépcsőztetést is ki tudnánk használni.

De! Én 158 cm vagyok, 56 kg és gyenge. Így - bár szerencsére nem is vagyunk rákényszerítve - még sosem szálltam fel a babakocsival nem akadálymentes járműre. A 4-6-ot, az 1-est és a zöld metrót leszámítva nem tudunk közlekedni semmivel. A trolik és buszok persze alapvetően akadálymentesek, ha 1. nem kell pótolni őket mással, 2. ha a sofőr leengedi az oldalát, mert ugye a megállókat nem hozták szintbe a vásárolt járművekkel.

Így, most hogy a gyerek nemsokára már ülni tud, vettünk egy sportbabakocsit. A Stokkét továbbra is használjuk, mert ugye háttal is fordítható és le is tehető az ülése, viszont 10,5 kg gyerek nélkül is.

A választottunk a Quinny Yezz babakocsi lett. Elmentünk a Gyöngyösi utcai Brendonba, hogy megvegyük. Sajnos nem volt, fel kellett hívnom a központi ügyfélszolgálatot, hogy hol tartanak belőle. Ott a hölgy szerencsére meg tudta mondani, hogy a budaörsiben lehet kapni. Meg arról is kioktatott, hogy azt nem "jezz"-nek kell kiejteni, hanem "dzsezznek", és hogy ezért nem találta először az adatbázisban. Ezért most neki küldöm a Dzsesztödéj c. dalt a Beatlestől. Oh wait, lehet, hogy akkor mégsem dzs-vel kell ejteni a szóeleji y-t? Akkor a yes sem dzsessz, hanem jessz?

Na, szóval kibumliztunk a budaörsibe. Három babakocsit teszteltünk ott. Az egyik egy Maclaren volt, ami hasonlóan könnyű volt, mint a Yezz, de kicsit nehezebben mozgatható, ugyanakkor sokkal olcsóbb is, a másik egy Cybex volt, ami sokkal nehezebb volt (bár így is sokkal könnyebb egy nagy babakocsinál), viszont a terhelhetősége 22 kg-ig jó lett volna, a másik kettő csak 15 kg-ig. (Direkt rá is kerestem, hogy kb. mikor éri el a gyerek ezt a súlyt. De úgy tűnik, nem kell aggódni, a 15 kg-s határ bőven rendben van.) A harmadik a Quinny Yezz volt. 60.000 Ft-ba került.

Igazából akadt még egy extrém könnyű is, a díjnyertes gb Pockit Gold, ami a legkisebbre összecsukható is, nem csak könnyű, de cserébe például a tetején épp csak jelzésértékű árnyékoló van, így nem vitt rá a lélek, hogy ezt egy percig is komolyan fontolóra vegyük. 

A Yezz extrémkönnyű, nagyon jók a kerekei, egy kézzel tolható. És a tolókarja magas! Nagyon szerettünk volna egy Stokke-magas babakocsit, mivel Fourey 2 méteres.:) A gyerek alacsonyan van benne, amit még szoktunk kell és neki is. Egyértelműen nem hosszú sétákhoz való, viszont simán fel tudom tenni tömegközlekedésre a gyerekkel együtt és nagyon kicsire összecsukható.

A babakocsi fő tulajdonságai:
  • 6 hónapos kortól használható
  • Első kerekei bolygósíthatók
  • Ernyő alakúra csukható össze
  • Összecsukva nagyon kis helyen elfér
  • Kupolás teteje óvja a kedvezőtlen időjárástól a gyermeket
  • Kerekek száma:3
  • Mérete összecsukva - HxSzxM (cm):68,5x27x23,5
  • Mérete (kb. cm):75x56x105,5
  • Súlya az ülőrésszel együtt (kg):5
  • A váz anyaga:műanyag
  • Belső biztonsági öve:5 pontos
  • A huzat levehető
  • A huzat anyaga:poliészter
  • A huzat tisztítása:kézi mosással
  • Terhelhetősége (max. kg):15

És akkor a dizájn! Nézzétek a tolókarját! Végre egy műanyag tolókar! Szinte az összes sportbabakocsinak anyag van a tolókarján, amit én nyáron nem vállalok be.:) És nézzétek, hogy anyagból van a lábtartója, így nem nehezítik még tovább a kocsit egy műanyagdarabbal. Bár persze nehezebb lesz takarítani, ha már jár és koszos lesz a cipője. Viszont a súlya így fele akkora, mint a Stokkénak! A kupolája is olyan szép kerek, jól árnyékol és érdekes a tervezése. A kerekeket lehet nem bolygóssá tenni, ami a természetben jó szolgálatot fog tenni. Összecsukva vállra tehető egy öv segítségével. Van kosara az ülőrész mögött, amibe belefér mindaz, amit hordani szoktunk magunkkal, de bevásárolni egyértelműen nem lehet vele. Végül, imádom, hogy megtartottuk a Stokkéban megszokott, alien háromszög formát a vázban!:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturduo.blog.hu/api/trackback/id/tr1612085639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása