KultúrDuó

KultúrDuó

Az Á la Maisonban mindig csalódunk!

2016. február 28. - Potpolett

Voltunk egyszer, még ősz elején az Á la Maisonban. Akkor száraz bolti kiflit ettünk teával. Nem ezt rendeltük, de ezt hozták ki. Aztán, most is beültünk oda pár kollégával a napokban, hogy adjunk egy új esélyt a helynek.

A hely a szokásos volt, szűk asztaltávolságok, giccses belső kialakítás. De ez még nem is zavart volna minket annyira. A hely nemcsak vattacukornak néz ki, de az is. És nem a szép lányok görkorin szolgálnak ki fodros szoknyában értelemben.

Minden tiszta cukor. Én magam nagymama reggelijét kértem (amiben kalács volt lekvárral és forró kakaó). Konkrétan fehér kalács volt, két vékony szelet, és meg volt szórva vastagon kristálycukorral. A lekvár meg olyan volt, mint amit apám szokott csinálni: 4 kg cukor, némi barackkal elkeverve. A kakaó pedig olyan habos és émelyítően édes, hogy most is elhányom magam, ha csak eszembe jut.

pancake.jpg

A pincérek és a kiszolgálás legalább lehetne rendben, de nincs. A pincér, aki felvette kb. hatunk rendelését, rákiabált az egyik kolléganőmre, aki utánam akarta leadni a rendelését. Mint megtudtuk a kedves pincérünktől, ő NEM ÍGY SZOKTA, hanem sorrendben veszi fel a rendelést, aszerint, ahogy ülünk, mert így meg tudja jegyezni. Így, mi, engedelmeskedve a főparancsnoknak, egy "igenis, uram!"-ot gondolva magunkban, rendeltünk. Szépen, sorban, engedelmesen.

Visszaolvasta a rendeléseinket, majd a kolléganőm menüjéhez végül így sem hozta ki a hozzá járó narancslét, emiatt szóltunk. Vette az adást, de megint nem hozott. Megint szóltunk. Végül aztán hozott. Egy másik kolléganőm és Fourey kakaóját és forró csokiját összekeverte, a kolléganő jött rá, a szín alapján, hogy melyik melyik. Aki nem dolgozik, ne is igyék ugyebár!

Mivel a 9. hónapot döngetem, a reggeli Magnosolvomhoz kértem a másik (kedves) pincértől 1 dl csapvizet. Kihangsúlyoztam, hogy egy nyomelem bevételéhez kell, és csak egy dl-re van szükségem, mert annyiban jó elkeverni. A pincér többször jelezte, hogy persze, persze, máris hozza. Hozta is, 3 dl-t. Fourey leivott belőle 2-t, én megittam a Magnosolvot. Később a csapvizet nem fizettették ki velünk a pénztárnál, ami jófejség volt (bár törvény, de mégis jófejség).

Viszont lehet kártyával fizetni, ami jó. És, közel van a Miegymás, ami még jobb, ha az ember reggelizni szeretne egy jót Lipótvárosban!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturduo.blog.hu/api/trackback/id/tr418425108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása