KultúrDuó

KultúrDuó

Picasso az MNG-ben

2016. július 10. - Potpolett

Megnéztük az MNG-ben a Picasso-Alakváltozások c. időszaki kiállítást. Csak a fele volt igaz. Picasso az volt, alakváltozások nem igazán. Kronologikus sorrendben következtek egymás után a képek, rajzok, felskiccelt jelenetek. Ráadásul a kicsiny kiállítási területen belül HÁROM!!! helyen volt kronológia Picasso életéről, műveiről, életszakaszairól. Érthetetlen volt.

De a Picasso dolog teljesült. Voltak tőle képek. Sajnos egy ismert képét sem sikerült elhozniuk, így elmaradt a hú meg a há érzés, de összességében nem bántam meg, hogy elmentünk rá. Voltak szobrok is. Én őszintén bevallom, felületesen ismertem csak Picassot eddig, és a szobrairól nem is tudtam. Tetszettek.

Jó volt még, hogy nem tolták túl az életrajzi baromkodást és a szöveges magyarázatokat sem. Nem tettek ki egy egész könyvet a falakra, lehetett viszont festményeket nézegetni. És emiatt egy percre sem vált unalmassá a dolog!

picasso.png

Aztán sétáltunk egy jót a Várban, és élveztük. Szóval, az MNG ismét jól teljesített!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturduo.blog.hu/api/trackback/id/tr638878964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása