KultúrDuó

KultúrDuó

Megtudtuk, mit csinál a Humi, amíg mi dolgozunk!

2016. augusztus 07. - Potpolett

Megnéztük az A kis kedvencek titkos élete c. animációs filmet a hétvégén. A basic levelen tetszett. Minden nagyon volt benne. Vicces volt, nagyon vicces. Aranyos volt, nagyon aranyos. Szépek voltak a képek, nagyon szépek.

Az állatok viselkedése is nagyon jól eltalált volt. Imádtam, hogy a kutya reggel eldönti, hogy a napi programja az lesz, hogy várja haza a gazdit. Imádtam, ahogy a cica az első adandó alkalommal beül a lehető legkisebb dobozba. Megláttam Humit Chloe-ban. Azt, ahogyan orbitális módon megalázza magát egy ablakon való beeséssel, majd fejét felszegve hercegnőként megy tovább. Azt, hogy mikor a gazdája hazajön, a szomszéd kutyákkal ellentétben ő nem örül neki egyáltalán, sőt, meg is harapja. És azt is, ahogyan tisztogatja magát a legilletlenebb helyeken, a leginaproppriateebb helyzetekben.

cat.jpg

Egyszerre idegesített és tetszett a filmben New York jelenléte. Pár éve voltam ott egy hónapot, és azóta mindig sokkol, ha meglátom filmeken. A Person of Interest első évadában konkrétan a sírás kerülgetett minden egyes helyszín megpillantásakor. Szeretem New Yorkot, hiányzik, és baromira szégyellem magam, hogy még nem vittem el oda a kisbabánkat, és csak azzal tudom magam mentegetni, hogy még fél éves sincs.:) Na, ebben a rajzfilmben még inkább sokkolt New York. Mert ez nem New York. Ez az, ami New York lehetne. Egyrészt Manhattan nagyon össze van nyomva, és minden túl szép. Ezek állatira zavaróak olyasvalaki számára, aki már járt ott. Másrészt, ha ez a ház tényleg létezne, amiben szereplőink laknak, ezek a gazdik iparmágnások lennének, hisz ilyen helyen tudnának lakást bérelni vagy venni. De ők átlagemberekként vannak bemutatva. Ami feldühít.

Van viszont tanulság. Basszus, már megint van tanulság! Bár, nem annyira durva és szájbarágós, mint ami a Zootropolisban volt. A konklúziói a filmnek: 1) a feka maffiavezér (fehér nyuszi) valójában csak gazdára váró, jószívű kis plüss. A szívét ugyanis meglágyítja egy random kislány szeretete. 2) minden kutyát/cicát ajnároz a gazdája, 3) minden kutyának/cicának olyan gazdája van, aki külsőre és belsőre is illik hozzá, 4) az örökbefogadott bűnöző viselkedésű kutya valójában csak egy elveszett lélek, akinek meghalt a gazdája, 5) Manhattanben valójában bárki számára megfizethetők az ingatlanok, csak az emberek szeretnek Queensben élni.

Mert az élet csodaszép!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturduo.blog.hu/api/trackback/id/tr29446480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása